A vaše saka vám posere pták!

05.01.2016 13:40

Osobní důležitost. Osobní důležitost je pěstitelský výdobytek lidské rasy. O naši osobní důležitost je třeba hodně pečovat, hýčkat si ji a neustále kontrolovat, zda nám na ni někdo druhý neútočí. Svět je přece plný cizích lidí! Cizí lidé, hnusná to rasa. Nic o nich nevíme a potřebujeme si všechny prověřit, abychom věděli, zda je naše osobní důležitost před nimi v bezpečí. Mít iluzi bezpečí. O tom to přece je. Takže se napřimte, dobře se upravte a jdeme na to. A pozor, aby vaše saka vám neposral pták!

"Pokud mě miluješ, tak tam se mnou půjdeš."
"Dnes jsem se za tebe styděl."
"Musíš to někam dotáhnout!"
"Podívej se na ni, jak vypadá."
"Musíme se připravit, budou tam důležití lidé."
"A to mi říkáš ty, který jsi věčně s kamarády?"
"Tohle si snad na sebe nevezmeš, miláčku."

Mému chápání podobné věty plynoucí z osobní důležitosti už od mala přišly směšné a naštěstí to u mě pokračuje nadále. "Šaty dělaj člověka." Takový nesmysl! Jak to, že stále žijeme sen osobní důležitosti? Odpověď je ukryta právě ve slově nesmysl. Pokud tohle slovo dekomponujeme, vytvoříme dvě slova: Nes = nést, nese, neseno a Mysl = myšlení, mysl. Nebo-li každá hloupost je charakteristická tím, že ji přináší a nese naše mysl, naše myšlení.

A dobrá zpráva na závěr. Pokud osobní důležitost a honbu za iluzí (štěstí je spojeno jen s penězi a naším postavením) vytvořila naše mysl, znamená to, že se tato informace musela do maší mysli nějak dostat (vědomě či něvědomě). Znamená to, že tato informace je pouze naučená. A co je naučené, to se dá odnaučit! To je skvělé, máme ještě šanci! Pojďme se vysmát naší osobní důležitosti. Tomu proč nás někdo vytočí. Protože když jsme vytočení, tak nestojíme pevně nohama na zemi. Zasmějme se tomu, že se necháme od druhého urazit. Protože, když jsme uražení, znamená to, že nejsme celí. Vysmějme se příčinám situace, kdy se necháme někým rozhodit. Protože pak je třeba vynaložit snahu na to se znovu posbírat. Začněme bojovat sami se sebou, všímejme si našich reakcí. Uvědomujme si je a měňme je. Učme se od dětí.

Uvidíte, že pokud to dokážeme, bude nám všem lépe. Výrazně zlepšíme kvalitu našich vztahů a to se vyplatí, protože kvalitní mezilidské vztahy jsou klíčem ke spokojenosti.