Flames Sportive (Keňa) - finanční příspěvek

09.07.2019 04:38

Fotbalový tým Flames Sportive už řádí v dresech od OFS Přerov, Tovačova nebo KMK Přerov. Díky skvělému úsilí OFS Přerov (konkrétně Rádi Caletkové) a mému přátelství s trenérem Jaredem dostávají talentovaní kluci týmu Flames Sportive v rámci možností podporu. Na čekané jsou další sady dresů, které chce sám Jared předat i dalším týmům v regionu, konkrétně trenérům, o kterých ví, že svou práci odvádí s velkou láskou pro fotbal a "své" děti.

Před nedávnem se mnou Jared sdílel plán vyrazit na tour, která může několika klukům fotbalově a co se vzdělání týče pomoci. Náklady spojené s výjezdem není snadné pokrýt, zejména cesta něco stojí (3000 KSH na osobu) a tak jsem se nabídl, že zkusím věc sdílet s dalšími lidmi. O tom proč podpořit píšu až úplně dole*.

Pokud shledáte tuto akci smysluplnou a můžete, prosím zašlete finanční příspěvek na č. účtu: 2400585967 / 2010. Do poznámky ideálně: Příspěvek Flames.
Je jedno kolik, 10 korun nebo 500, cokoliv pomůže a všem zašleme něco na oplátku (viz. text dole*). Pokud nemůžete nebo nechcete, tak je to samozřejmě ok. Klidně se mě taky na cokoliv doptejte.

Info o výjezdu

Tým do 15-ti let má v plánu návštěvu západní Keni, provincie Busia. Výjezd se má uskutečnit 26. listopadu do 1. prosince 2019. Co týdenní tour zahrnuje?

  • fotbalové tréninky
  • kurzy životních dovedností (obojí od top trenérů v provincii Busia)
  • sérii organizovaných utkání proti lokálním týmům
Cílem zápasů je možnost ukázání dovednosti kluků, kteří by chtěli zahájit střední školu v roce 2020. Tamní region má přední střední školy, které mohou chlapcům zajistit vzdělání s podporou rozvoje jejich fotbalového talentu.
 
Zeptal jsem se trenéra Jareda, co si od výletu slibuje: "Hlavním benefitem je šance na získání stipendií pro kluky, kteří chtějí začít střední školu. V týmu mám sedm kluků, co by měli v říjnu obdržet oficiální certifikaci dokončení základní školy v Keni. Vím, jak jsou talentovaní a věřím, že výlet jim pomůže získat stipendia na střední školy. Kromě toho jde o výjezd organizovaný uvnitř týmu a slouží jako příprava před další fotbalovou sezónou."
* Jareda znám od roku 2016 a je spolu s mou přítelkyní tím nejdůvěrnějším kamarádem, kterého z Keni mám. A takové kamarádství Evropana a Afričana, věřte mi, není samozřejmost. Žije ve slumu hlavního města Nairobi a většinu života tráví s malými fotbalisty jako trenér, který je učí ještě dříve než fotbalovým dovednostem, těm osobnostním a životním. Nebere za to peníze a děti ho skutečně milují, dávají do své vášně vše a není náhodou, že jeho týmy si vedou v konkurenci hodně dobře. Několik talentů jsem viděl na vlastní oči a jen jsme zíral. Proto mi podpora jeho osoby a kluků dává smysl. Vím, že vždy na čem jsme se domluvili, platilo a za každou podporu byl velmi vděčný. S čistým svědomím tak sdílím možnost přispět na tuto akci mezi své známé a veřejnost. Nebojte, za příspěvek vám na oplátku zašleme report z výjezdu včetně obrázků nebo zprávy od kluků, ať víte, na co jste přispěli. Tak snad se vše vydaří a kluci získají stipendia, co říkáte?