Keňa - OGSY příspěvek

19.07.2018 11:54

OGSY Kenya = Old is Gold Slum Youth je nezisková organizace založená v roce 2002 Jamesem Waithakou. James má za sebou příběh kluka ze slumu plný temných uliček a odžitých let. 

Svůj osud začal měnit se založením organizace OGSY Kenya. Cílem aktivit organizace byla podpora dívek a žen ze slumových oblastí Keni, které se ocitly v tíživé životní situaci. Nástrojem pro vytvoření komunity se stal fotbal. Dívky se staly hráčkami OGSY Kenya a zanedlouho se zařadily mezi nejlepší ženské týmy v Keni. 

James postupně vybudoval areál, kde se dnes nachází fotbalové hřiště, domy pro dívky, škola, včetně potřebných dalších prostor a zařízení. Projekt navíc zaměstnává samotné dívky a další místní obyvatele jako trenéry, kuchaře, učitele, stavitele, atd. James chce projekt posouvat. Kromě prestižního fotbalového turnaje, chce v areálu pořádat pravidelné fotbalové kempy s mezinárodní účastí a vytvořit fotbalovou akademii, které v Keni citelně chybí. Kromě fotbalu chce návštěvníky rozvíjet kulturně i umělecky v prostorách školy a plánované konferenční místnosti. OGSY, to je propojení sportu a vzdělání.

Každým rokem James bojuje s financováním projektu. Podařilo se mu spolupracovat s partnery v Norsku nebo Německu. Důležitým článkem jsou i soukromí podporovatelé.

Přispět na provoz OGSY Kenya můžete posláním peněz na mé číslo účtu 2400585967 / 2010. Do poznámky prosím jméno a pokud chcete i účel podpory - fotbal, škola, soukromé (James se zároveň stará o rodinu se třemi dětmi).

Informace o platbě stáhnu před svou cestou do Keni a přispěvatele budu dále informovat.

Šuf